Aanleveren foto's en digibeelden


Aanleveren digibeelden.


Elk lid kan maximum drie (3) beelden per sessie indienen ter bespreking. De digibeelden moeten wel via digitale weg aangeboden/toegestuurd worden naar de fotobeheerder,
foto-beheer@difooud-turnhout.be, ten laatste op de zondagavond voorafgaand aan de digibespreking. Zodoende heeft deze de tijd om de beelden van de deelnemers te sorteren.

De resolutie van onze beamer is 1280 horizontaal en 768 vertikaal. Om optimale kwaliteit te garanderen moeten de beelden in volgende resolutie aangeboden worden.

Indien verticale of vierkante uitsnede:

1536 pixels (=2 * 768) verticaal (hoogte).

Indien horizontale of panoramische uitsnede:

2304 pixels (= 2 * 1152) breed (horizontaal.

Afmetingen verticale  foto's:

1536 * 1024 pixels.

Afmetingen horizontale foto's:

1536 * 2304 pixels.

Afmetingen panorama foto's:

hoogte variable maar minder dan 1536 pixels, de lengte is 2304 pixels.

Het resultaat zal zijn dat de horizontale en panorama foto's bij vertoning zonder breedte wisseling geprojecteerd worden.

Normaal maximaal maar 3 digibeelden per lid per sessie. Verbeterde beelden van vorige sessies mag je als extra beeld gebruiken. Een reeks wordt aanzien als één foto. Dus twee foto’s en een reeks zijn toegelaten.


Digibeelden voor het salon:

De datum voor het binnenleveren van de digibeelden wordt medegedeeld in de agenda. Ieder lid heeft het recht om maximaal 16 digibeelden te tonen op het salon.

 

Foto’s presenteren fotoavonden:

Elk lid mag maximaal 4 nieuwe losse foto’s meebrengen per sessie (kleur of zwart/wit). Foto's die tijdens een vorige presentatie op het bord kwamen en die verbeterd zijn, mogen extra getoond worden.

Een reeks telt als één foto en wordt als geheel beoordeeld en dus niet individueel.

Er wordt gevraagd om de foto's te voorzien van een passe-partout of voorlopig op te plakken op karton. Dit voorkomt beschadigingen aan de foto's en de foto's ogen veel beter.


Op het salon:

  • Indien foto's in een passe-partout gepresenteerd worden, gelieve de foto’s correct op te plakken. Een plakband over de volledige bovenrand, om de foto te bevestigen op de passe-partout. Vervolgens een schutblad op de achterzijde van de foto die over de volledige omtrek wordt afgeplakt. Dit beschermt de foto's wanneer ze opgestapeld worden.
  • Alle foto’s moeten deftig gemonteerd worden en beschermd zodat ze geen andere foto’s kunnen beschadigen. De dragers kunnen foambord, karton, dibond, canvas enzomeer zijn.
  • Afmetingen van de foto’s zijn vrij te kiezen. Ieder lid krijgt een bord met vaste afmetingen om zijn foto’s te presenteren.
  • Voor het binnenbrengen van de foto’s voor het salon wordt de uiterste inleverdatum vermeld in de agenda. De leden mogen de foto’s ter bewaring geven aan de club of terugnemen naar huis. Maar de foto’s moeten definitief binnen zijn op de dinsdag, voorgaand aan het salon. Te laat, niet op het salon!!! Foto's voor het salon moeten minstens één keer als finale afdruk ter beoordeling aangeboden worden tijdens een fotoavond.